ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ
Αν είναι να μιλήσουμε για φυσική ομορφιά, τότε το όνομα Σλοβενία είναι απ τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό μας. Με το 88% της χώρας να είναι καλυμμένο με πράσινο, αποτελεί για πολλούς αυτό που ορίζεται ως «παραμυθένια χώρα»!

Τα οινοποιεία της δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαιρεση. H Σλοβενία φημίζεται για τα λευκά κρασιά της των οποίων η οινοποίηση τους έχει μεγάλο επηρεασμό απ την Αυστριακή Σχολή.
Εμείς όμως θελήσαμε να δοκιμάσουμε την κύρια ποικιλία των ερυθρών κρασιών της Σλοβενίας , η οποία δεν είναι άλλη απ την Modra Frankinja (γνωστή και ως Βlaufränkisch ) που όπως υπονοεί το όνομά της βρίσκεται πολύ κοντά στην ποικιλία Cabernet Franc
.
Δοκιμάσαμε στο Novo Mesto μία πρόταση ( Orbanjka Suklje) του οινοποιείου SUKLJE (http://suklje.com/Wine bar Šuklje
Με άρωμα ζουμερού κερασιού με φρεσκάδα που δεν τη συναντάς εύκολα σε κόκκινο κρασί. Σίγουρα δεν ήταν κάποιο «μεγάλο» κρασί αλλά οι χαμηλές ταννίνες σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα του, μας αναζωογόνησε μετά από μια μακριά μέρα και πριν τον ερχομό του κυρίου πιάτου και του επόμενου οίνου.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Σλοβένικο αμπελώνα απ τους ειδικούς του χώρου όπως η κυρία JancisRobinson.com στο άρθρο της εδώ





TROPOS

Χτίζουμε το Brand Equity της επιχείρησής σας.
Πιστεύουμε βαθιά στη Social & Digital ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και στα ΔΙΚΤΥΑ.