Η έκθεση "Όταν Ακούω Ήπειρο" του Αιμίλιου Νέου


Η έκθεση "Όταν Ακούω Ήπειρο" εγκαινιάσθηκε χθές 8 Ιουνίου στην Ελευσίνα και ο ξεχωριστός Ηπειρώτικος “τρόπος” του Αιμίλιου Νέου αγκαλιάσθηκε θερμά!!!
Παρουσία του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Γιώργου Τσουκαλά του Βουλευτή Ν.Δ. κ. Κώστα Τασούλα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννη Βασιλείου, του Προέδρου Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΚΠΠΑ κ. Μαρίας Βασιλείου και Εκπροσώπων Εθημοτυπικών Συλλόγων και πολλών φίλων που προσήλθαν στα εγκαίνεια της έκθεσης για να γνωρίσουν τον Ηπειρώτικο χορό στα βήματα της Ηπειρώτικης Μουσικής μέσα από την ματιά του Αιμίλιου Νέου.
Η ηπειρώτικη μουσική που διακρίνεται πανελλήνια από το αρμονικό και μελωδικό χρώμα που την περιβάλλει: οι μελωδικές γραμμές είναι σύντομες, ο ήχος είναι λυπητερός, ακόμα και τα τραγούδια με εύθυμο σκοπό ή με σατυρικό περιεχόμενο ηχούν “βαριά”.
Η άγρια λιτότητα του ορεινού τοπίου δεν μπορούσε παρά ν' αντανακλάται στην αποφυγή κάθε περιττής πληθωρικότητας. Οι τεχνικές ιδιαιτερότητες στην εκτέλεση μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον ηπειρώτικο “τρόπο”... όπως τον βιώνουμε στην Έκθεση "Όταν Ακούω Ήπειρο"
Και η ρυθμική αγωγή (tempo) της οργανικής μουσικής και των τραγουδιών, που είναι στην Ήπειρο πιο αργή απ' ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα, είτε πρόκειται για μοιρολόι, είτε για τραγούδι της τάβλας, είτε πάλι για χορευτικούς σκοπούς και αποδίδονται βαριά και μακρόσυρτα.
Στοιχεία αντλήθηκαν από http://blogs.sch.gr/6dimioa/

TROPOS

Χτίζουμε το Brand Equity της επιχείρησής σας.
Πιστεύουμε βαθιά στη Social & Digital ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και στα ΔΙΚΤΥΑ.