Ιστορικη Αναβιωση Ελληνικου Στρατου 1940

Το Brand ....δύο λέξεων και ενός αριθμού «ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40» μπορεί να εμπνεύσει .... !!!

Branding Τόπου. Ένας πόλεμος που διαδραματίστηκε στην Ελληνική μεθόριο και μετονομάστηκε σε "ΕΠΟΣ του ’40".

Την 28η Οκτωβρίου η Ελλάδα γιορτάζει το ΟΧΙ της εναντίον του Άξονα. Την πρώτη νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα. Την καθυστέρηση των Γερμανών να εισβάλουν στην Σοβιετική Ένωση και να χάσουν τον πόλεμο. Τα παραπάνω οδήγησαν τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να πεί : Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Η ιστορία τα έκλεισε όλα "σε δύο λέξεις και σε έναν αριθμό" ..στο ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40, που μπορούν να εμπνεύσουν όχι μια αλλά πολλές χώρες.




Εμάς όπως βλέπεται ...δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους ….!!!

Όμορφες στιγμές γυρισμάτων με την ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940, στο Καλπάκι και στην σπηλιά όπου ήταν το στρατηγείο του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας κατά την διάρκεια του πολέμου, από όπου ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, με την πίστη του να υπερασπιστεί την γραμμή αμύνης Ελαίας – Καλαμά καθήλωσε τις εχθρικές δυνάμεις στο Καλπάκι και δημιούργησε το αθάνατο έπος του 1940.



Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του '40 ή Έπος του '40).
Ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας από τις Γερμανικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν στην Ελλάδαστις 6 Απριλίου 1941. Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η άρνηση της Ελλάδας εορτάζεται στην Επέτειο του Όχι. Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα.

TROPOS

Χτίζουμε το Brand Equity της επιχείρησής σας.
Πιστεύουμε βαθιά στη Social & Digital ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και στα ΔΙΚΤΥΑ.